Олександр Лисенко: Україна повертається до ініціатив Юлії Тимошенко

На з’їзді ВО «Батьківщина», що відбувся минулих вихідних у Києві, Сумщину представляла команда з більш ніж 300 партійців на чолі з народним депутатом України, керівником обласного виборчого штабу Владиславом Бухарєвим.

На партійному форумі виступив голова обласної парторганізації, Сумський міський голова Олександр Лисенко.

Про це повідомляє прес-служба обласного партійного осередку.

Олександр Лисенко у виступі пригадав події 2009 року, коли з ініціативи прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко була створена Асоціація сільських і міських голів, розроблений законопроект про зміни до Бюджетного кодексу, який надавав громадам реальну фінансову самостійність.

Очільник Сум нагадав, що ініціативи Юлії Тимошенко не були реалізовані, оскільки в парламенті тоді мали більшість «регіонали» та комуністи.

«На жаль, країна втратила шість років. Тоді ініціативи Тимошенко мали поставити з голови на ноги всю фінансову піраміду держави, повернувши її на користь місцевим громадам. Ніхто нічого нового не придумав, а втрачено час, такий важливий для країни», – наголосив Олександр Лисенко.

Коментуючи слова керівника Сумської «Батьківщини», Юлія Тимошенко зазначила: «Якби тоді запропоновані зміни з децентралізації були прийняті, то сьогодні не було б анексії Криму, війни на Донбасі і ми жили б у зовсім іншій країні».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова