Сергій Соболєв: «Батьківщина» не бере участі у війні між президентом і урядом

«Батъківщина» не бере участі у війні між президентом і урядом.

Про це заявив заступник керівника фракції Сергій Соболєв в інтерв‘ю парламентським журналістам.

За словами політика, питання звіту уряду сьогодні перетворили на політику.

«Це пряма суперечка між президентом Порошенком і прем‘єр-міністром Гройсманом. І дехто планує відправити у відставку прем‘єра, провести дострокові вибори за старою виборчою системою Януковича з мажоритарними округами», – сказав він.

До того ж Сергій Соболєв звернув увагу на те, що ключові особи, які вимагали звіту уряду – це представники фракції президента БПП.

Заступник керівника фракції назвав таку поведінку негідною: «Це підтвердження того, як президент через своїх підлеглих депутатів веде боротьбу проти чинного уряду, пробує розхитати ситуацію для проведення дострокових виборів».

Парламентарій також заявив, що в «Батьківщини» є достатньо претензій до цього уряду, але у таких іграх фракція не братиме участі.

Оцінюючи роботу Кабінету Міністрів Володимира Гройсмана, Сергій Соболєв зауважив: багато що залежало від окремих міністрів, які проводили ті чи інші реформи. Так, політик назвав провальною реформу тарифної системи – «за цією системою стоїть образ Ахметова зі схемами «Роттердам+».

Медична реформа, за словами представника «Батьківщини», не підготовлена ні фінансово, ні організаційно. І той факт, що міністерство відмовилось від страхової медицини, – це найгірша помилка міністерства і уряду, додав він.

Негативну оцінку політик також дав пенсійній реформі, яка не призвела до покращення ситуації більшості пенсіонерів.

Водночас він позитивно оцінив освітню реформу уряду, яка, на його думку, має шанс бути втілена через низку законодавчих ініціатив і через реальну підтримку освітянської галузі в держбюджеті.

Окрім того, Сергій Соболєв повідомив, що фракція «Батьківщина» не голосувала за призначення уряду Гройсмана.

«На жаль, ця війна завершиться лише одним – спробою президента провести позачергові парламентські вибори за старою виборчою системою, що не призведе ні до чого доброго», – підсумував він.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова