Василь Гладій назвав головну причину негараздів України

В інтерв’ю газеті «Галичина» народний депутат України 7-го скликання, заступник голови Івано-Франківської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Василь Гладій поділився своїми думками з приводу політичної та економічної ситуації в країні.

«На сьогодні є три головні суспільні виклики, які необхідно вирішувати. Перший – війна на Сході. Другий – зубожіння українців. Третій – корупція, точніше, імітація боротьби з нею», – цитує Василя Гладія прес-служба Івано-Франківського обласного партосередку.

Політик вважає, що в країні потрібно терміново здійснити індексацію пенсій та зарплат.

«Кошти в бюджеті для цього є. Інфляція і обмінний курс гривні до долара зробили життя нестерпним. Якщо не змінити ситуацію, то може відбутися нова революція, – сказав заступник голови парторганізації ВО «Батьківщина» на Прикарпатті. – Влада рапортує про антикорупційні досягнення: створюють нові структури, приймають нові закони, час від часу змінюються особи, які очолюють цю «боротьбу». Нам навіть повідомили радісну новину, що корупція на державному рівні вже подолана, залишилося знищити тільки побутову корупцію. Зрозуміло, що ніхто в це не вірить, бо реальність інша – Україна залишається найбільш корумпованою державою в Європі».

Таку ситуацію Василь Гладій пояснює відсутністю у влади політичної волі щось змінювати.

«Іде боротьба між новим і старим. Стара система є владою олігархів. Олігархи створюють монополії, диктують ціни, знищують малий та середній бізнес. За гроші вони приводять до влади своїх наймитів. Їм не потрібні економічні, правосудні та інші реформи», – наголосив він.

За словами «батьківщинівця», нову систему представляють чесні, порядні й професійні політики, але вони – у меншості.

«Їх кількість поступово зростає, і це вселяє надію на краще майбутнє нашої держави», – підсумував Василь Гладій.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова