Сергій Соболєв: Парламент перетворюється на збіговисько лобістів

Верховна Рада дедалі більше перетворюється на збіговисько лобістів.

Про це заявив заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, коментуючи журналістам підсумки сесійного тижня.

«Якщо дивитися на перелік рішень, ухвалених парламентом, то на перший погляд тиждень був результативним. Зокрема ухвалено в першому читанні законопроект про Антикорупційний суд, важливі законопроекти у сфері енергетики тощо. Але по суті всі рішення парламенту – це повне блюзнірство», – сказав політик.

За його словами, аналізуючи ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд, слід зазначити, що, на жаль, президент вніс документ, який не врахував ключові зауваження Венеціанської комісії.

«І як їх тепер врахувати при підготовці законопроекту до другого читання – ніхто не знає. Думаю, Порошенко це зробив з однією метою – затягнути ухвалення в цілому ключового закону про Антикорупційний суд», – допускає народний депутат від «Батьківщини».

Окрім того, Сергій Соболєв звернув увагу на шалений супротив парламенту ухваленню законопроекту, який дозволяє розкрити власників всіх видобувних компаній.

Він пояснив, що це питання ставилося на голосування десять разів, але так і не набирало голосів через лобістів у фракціях більшості.

«На жаль, парламент дедалі більше перетворюється на збіговисько лобістів, які або блокують рішення, або проводять рішення, вигідні їм», – заявив заступник керівника фракції «Батьківщина».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова