Черкаська «Батьківщина» ініціює зниження плати за землю для ОСББ

«Батьківщинівці» Черкас пропонують зменшити податок на землю для ОСББ і житлових кооперативів. З такою ініціативою на сесії міськради виступив керівник фракції «Батьківщина» Роман Діскант.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної партійної організації.

З 1 січня міська рада встановила плату за землю, що перебуває в користуванні ОСББ і житлових кооперативів, у розмірі 1% від нормативної грошової оцінки. Це призвело до підвищення плати за утримання будинків і прибудинкових територій більш ніж у 30 разів. Відтак мешканці житлових кооперативів і будинків з ОСББ змушені платити здирницькі податки.

«Минулого разу депутати допустили помилку під тиском міського голови. Тоді я казав, що не можна ухвалювати таке рішення. Жителі не повинні платити за землю в 30 разів більше. Давайте забудемо про наші партійні розбіжності й виправимо помилку», – закликав колег-депутатів Роман Діскант.

Пропозицію «батьківщинівця» підтримав секретар міськради Олександр Радуцький. Вирішили підготувати проект документа до голосування. Питання домовилися розглянути першим на наступній сесії – 15 вересня.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова