На Дніпропетровщині партійці стали на захист фермерів

Новомосковський районний осередок ВО «Батьківщина», що на Дніпропетровщині, став на захист місцевих фермерів, які заявили про зловживання чиновників при веденні земельного кадастру й надання в довгострокове користування земельних ділянок.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної партійної організації.

Цьогоріч посадовці провели в районі так звану інвентаризацію землі, внаслідок якої значній частині земельних ділянок, якими володіють селянські фермерські господарства, присвоїли кадастрові номери й внесли дані про них до земельного кадастру із зазначенням «державна власність».

«Загальна площа таких земель складає, немало-небагато, понад 20 тисяч гектарів, – зазначає активіст районної парторганізації ВО «Батьківщина» Алла Рєзніченко. – Більше того, розпорядженням голови Новомосковської райдержадміністрації цю землю передали в оренду одній із комерційних структур, про що їхні законні власники навіть не були повідомлені».

«Батьківщинівці» взялися допомогти ошуканим фермерам: направили відповідні звернення до правоохоронних органів, організували акції протесту під стінами Дніпропетровської ОДА та Генеральної прокуратури України.

Днями мають відбутися збори потерпілих фермерів за участю активістів «Батьківщини», на яких визначать наступні кроки для боротьби за справедливість.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова