Тетяна Меліхова: Брудне повітря – це головна скарга киян

Мешканці Києва масово скаржаться на неприємні запахи та задимлення повітря.

Про це заявила голова фракції «Батьківщина» в Київраді Тетяна Меліхова та зазначила, що для вирішення ситуації потрібен системний підхід.

«Якщо на початку літа до мене як до депутата зверталися жителі Києва зі скаргами на брудну воду, то сьогодні я одночасно отримала кілька звернень від жителів різних районів, які обурені смородом та задимленням повітря», – повідомила вона.

Зокрема, надійшло звернення від мешканців Троєщини. Вони скаржаться на дивне задимлення району вночі, що триває вже понад місяць.

Інші скаржники обурені тим, що, незважаючи на повідомлення санітарно-епідеміологічної служби про перевищення вмісту шкідливих речовин в атмосфері в 2-4 рази та дим, що шириться районом, дороги та тротуари не поливаються.

«Але ця тема характерна не тільки для Троєщини. Жителі Святошинського району прийшли до моєї виїзної приймальні зі скаргою на дивний сморід. Щоправда, КМДА вже почала здійснювати заходи щодо цього випадку», – наголосила Тетяна Меліхова.

За її словами, киянам не достатньо дізнатися про причину проблеми, головне – знайти шляхи, ліквідувати її і не допустити, щоб вона виникала в подальшому.

У зв’язку з цим голова фракції «Батьківщина» в Київраді закликала мера Києва дати доручення компетентним органам провести перевірку підприємств кожного району столиці на предмет здійснення несанкціонованих викидів або їхнього перевищення.

Окрім того, надати доручення – проводити щоденний полив асфальтового покриття.

Тетяна Меліхова також звернулася до Управління з питань надзвичайних ситуацій м. Києва з проханням терміново з’ясувати локацію та причину диму, який розповсюджується у Деснянському районі та усунути джерело, що його створює, і з’ясувати причину та нейтралізувати запах, що шириться Святошинським районом.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова