Олександра Кужель: Влада не розуміє, що середній клас – це ознака демократії

Політика стосовно малого та середнього бізнесу свідчить про нерозуміння нинішньої влади, що середній клас є ознакою демократії в країні.

Таку думку в програмі «Vox populi. Голос народу» на телеканалі ZIK висловила народний депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель.

Як приклад підтримки демократичного розвитку політик навела країни ЄС, які кожного року підтверджують свої зобов’язання щодо підтримки частини малого і середнього бізнесу.

«Їм (європейським країнам – ред.) теж було б легше працювати, як нашому президенту, з декількома монополістами. Проте щороку вони підтверджують в різних меморандумах свої зобов’язання підтримувати в загальній структурі на 60-70% саме малий та середній бізнес, бо це є ознака демократії», – пояснила народний депутат.

Олександра Кужель наголосила на тому, що людей, які мають власну справу і беруть на себе відповідальність, неможливо змусити робити вибір, адже вони вільні в своїх уподобаннях.

Вона нагадала політикам, що усі майдани робили саме представники малого і середнього бізнесу.

«Вони майдан оплачували, приїжджали, стояли, вони були найактивнішими його учасниками», – зауважила Кужель.

Народний депутат від «Батьківщини» висловила надію на те, що підтримка свободи, підтримка малого та середнього бізнесу стане головною ідеологію в країні.

«Ставлення до малого та середнього бізнесу – це відповідь на питання, чи хоче влада, щоб громадяни країни мали право вільного вибору, чи вона вважає за краще мати покірних рабів, які виконують будь-які накази», – наголосила Олександра Кужель.

Парламентар додала, що все своє політичне життя вважала за честь, коли її називали лобістом середнього класу.

«Боролась і буду боротись за збільшення малого та середнього бізнесу, а не знищення, як це робить нинішня влада», – запевнила підприємців депутат від «Батьківщини».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова