Черкаські «батьківщинівці» обговорили проблеми розвитку місцевих ОСББ

Черкаські «батьківщинівці» разом із головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та представниками банків, які реалізують державну програму кредитування ОСББ та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) обговорили проблеми розвитку ОСББ міста.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

У рамках зустрічі учасники порушили гострі проблеми сьогодення: встановлення лічильників на тепло у під’їздах, утеплення будинків, ремонт ліфтів, ремонт вікон та дверей між поверхами багатоповерхівок.

«До мене як до депутата міської ради звернувся голова ОСББ «Добробут-77» з проханням допомогти з встановленням лічильників у під’їздах, – зазначив голова Черкаської міської парторганізації ВО «Батьківщина» Роман Діскант. – Взявшись за вирішення цього питання, я зіткнувся з масою перешкод. Як виявилось, законом не заборонено встановлення лічильників на тепло у під’їздах, але міська влада та відповідні інстанції всіляко цьому перешкоджають, посилаючись на свої внутрішні документи».

1185649

Він також зазначив, що існує міська та державна програми підтримки ОСББ, проте не всі голови ОСББ про це знають.

Саме тому «батьківщинівці» й ініціювали зібрання, щоб разом обговорити проблеми та шляхи їх вирішення.

Роман Діскант зазначив, що депутатський корпус готовий допомагати конкретними діями.

Так, на одній з останніх сесій депутати підтримали його пропозицію щодо виділення додаткових коштів на фінансування ОСББ в сумі 1 млн. грн, адже у зв’язку з підвищенням вартості комунальних послуг це питання є першочерговим та важливим.

«Я хочу, щоб кожен з вас надав свої конструктивні пропозиції до депутатів ВО «Батьківщина», а вони озвучили їх на засіданні сесії, прийняли їх і вирішили ці проблеми для гідного життя мешканців черкаських ОСББ», – заявив голова Черкаської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко.

За його словами, сьогодні є загроза, що ПАТ «Черкаситеплокомуненерго» буде банкрутом, адже кредит в 10 млн. євро надто великий тягар і вже 1,5 млн. євро є заборгованості.

«Усі ці виплати та погашення кредиту ляжуть на плечі кожного з нас. Я пропонував би Черкаську ТЕЦ повернути в комунальну власність міста і кожен платив би лише за транспортування гарячої води в будинки, а це набагато менші суми», – сказав Анатолій Бондаренко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова