Іван Крулько: Рахункова палата має бути ключовим органом у подоланні корупції

Нова редакція закону про Рахункову палату є прикладом системної реформи органу, який контролює публічні фінанси і який має бути ключовим органом у подоланні корупції та боротьби з розкраданням бюджетних коштів.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Батьківщина» Іван Крулько на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що сьогодні Президент України підписав закон про Рахункову палату, прийняття якого є результатом кількамісячної напруженої роботи Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Адміністрації Президента, міжнародних експертів і громадянського суспільства.

«Комітет ВРУ з питань бюджету дуже серйозно опрацював законопроект між першим і другим читанням. У результаті вдалося, зокрема, скоротити склад Рахункової палати (РП) до 9 членів з 15, започаткувати прозорий конкурс на посади членів РП. Також значно посилено їхні повноваження та введено кримінальну відповідальність за перешкоджання їхній діяльності, зокрема ненадання необхідних документів для проведення перевірки», – сказав Крулько і наголосив, що підтримка президентом цих та інших новацій, які внесені до закону, дуже важлива.

На думку народного депутата від «Батьківщини»,  Рахункову палату потрібно повністю перезавантажити і посилити її роль у подоланні корупції.

«На сьогоднішньому засіданні Комітету ВРУ з питань бюджету запропоную негайно оголосити конкурс на посади членів РП», – додав він.

Окрім того, Іван Крулько запросив усіх професійних аудиторів, які відповідають критеріям на посади членів РП, до участі в конкурсі.

«Особливо звертаюся до поважних міжнародних аудиторських кампаній, які працюють в Україні, податися на конкурс, який відбуватиметься максимально прозоро і чесно», – зазначив народний депутат.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова