Рівненська «Батьківщина» бореться за створення госпітального округу

На Рівненщині «Батьківщина» відстоює створення ще одного госпітального округу, який має бути зручним для мешканців Дубровицького району.

Про це повідомляє прес-служба обласної партійної організації.

Справа в тому, рішенням Кабінету Міністрів на Рівненщині утворено три госпітальні округи: Сарненський, Рівненський та Дубенський.

Утім, таким поділом незадоволені у деяких районах, зокрема, у Дубровицькому. Його мешканці вимагають створити ще один округ саме у них. На базі районної організації «Батьківщини» вже створили відповідну ініціативну групу.

Як розповідає керівник громадської приймальні Дубровицької районної партійної організації Раїса Мосійчук, з ініціативи партійної організації оголошено збір підписів мешканців району про утворення госпітального округу або лікарні інтенсивного лікування. На даний час понад три тисячі жителів підписалося під відповідним зверненням.

«Ми вже звернулися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, депутатів Верховної Ради України. Отримали повідомлення про те , що наші листи дійшли до адресатів. Чекаємо відповіді», – зазначила Раїса Мосійчук.

Вона також наголосила: «Потрібно розуміти, що у нас радіаційно забруднена зона, ми живемо у Чорнобильській зоні, у нас онкохворих дуже багато, тож нам потрібна сучасна медицина».

Наразі члени ініціативної групи планують потрапити на прийом до голови Рівненської облдержадміністрації Олексія Муляренка, щоб ознайомити його зі своїми вимогами.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова