Запорізька «Батьківщина» виступила проти зростання цін на газ для населення

Депутати фракції «Батьківщина» Запорізької міської ради ініціювали звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України із закликом скасувати постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) № 583 «Про встановлення роздрібних цін на природний газ, який використовується для потреб населення» від 3 березня 2015 року як незаконної та антиконституційної.

 

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

У тексті звернення, підготовленого депутатом-«батьківщинівцем» Володимиром Максимовим, ідеться про необ’єктивність, необґрунтованість й антиконституційність постанови НКРЕКП про збільшення з 1 квітня мінімального тарифу на газ для населення до 3600 грн. за 1 тис. куб. м.

Депутати фракції «Батьківщина» порушують питання про правочинність постанови, адже НКРЕКП не надала аргументованих розрахунків і пояснень з приводу підвищення ціни на природний газ у 3-7 разів.

Окрім цього, відсутність системних та ефективних дій Кабміну з подолання монополізму й припинення газових оборудок, на думку «батьківщинівців», позбавляє чинний уряд морального права перекладати економічні проблеми на населення.

Звернення містить вимогу весь газ власного видобутку спрямовувати на потреби простих українців та забезпечення комунальної сфери, а тарифи на газ установлювати прозоро.

Під документом, запропонованим «Батьківщиною», підписалося 55 із 90 депутатів Запорізької міської ради. Звернення направили в центральні органи влади.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова