Ігор Луценко: Головна вимога до аудитора НАБУ – фаховість і незалежність

«Батьківщина» буде визначатись із кандидатурою на аудитора НАБУ і головним критерієм бачить повну незалежність кандидата від структури Національного антикорупційного бюро.

Про це у коментарі журналістам сказав народний депутат, член фракції Ігор Луценко, підсумовуючи результати засідання профільного комітету щодо визначення аудитора НАБУ.

«Дуже сумніваюсь, що Верховна Рада встигне розглянути питання призначення аудитора НАБУ. Проте сьогодні представлені дві кандидатури від української Гельсінської спілки з прав людини і два іноземці. Як на мене, всі вони є достойними людьми, і їх можна підтримувати», – сказав він.

За словами Ігоря Луценка, також сьогодні виникають застереження, що претендент на посаду аудитора НАБУ Олександра Яновська нібито пов’язана із Адміністрацією президента.

«Тому фракція «Батьківщина» буде радитись щодо всіх кандидатур, і якщо це питання буде розглядати Верховна Рада України, то ми будемо ухвалювати відповідні рішення», – додав депутат.

Представник «Батьківщини» наголосив: «Фаховість і незалежність від НАБУ – головні принципові вимоги щодо цієї кандидатури».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова