Газотранспортна система має належати народу, а не олігархам, – Сергій Соболєв

«Батьківщина» вимагає відкликати урядовий законопроект, яким дозволяється передача в оренду газотранспортної системи.

Про це заявив заступник голови фракції Сергій Соболєв сьогодні в парламенті.

«Наша фракція наполягає на тому, щоб законопроект, який вніс уряд і яким дозволяється передача в оренду ГТС, був відкликаний. А натомість уряд має виконати доручення парламенту, щоб всі газотранспортні мережі були передані державному підприємству», – наголосив політик.

Сергій Соболєв також звернув увагу: «Те, що не спромігся зробити уряд за дорученням парламенту – передати всі газорозподільні системи, які на сьогодні, не сплачуючи ні копійки, експлуатує Фірташ, – зробила Мукачівська міська рада. Вона першою вчора на сесії ухвалила рішення про те, що газорозподільні системи бере на свій баланс. Це прямий докір прем’єру і уряду про невиконання рішення парламенту розірвати всі договори, якими незаконно держава позбулася впливу на газотранспортну систему України».

Заступник Голови фракції також зазначив, що вважає безпрецедентною позицію уряду, який не виконує це рішення, а пропонує парламенту здавати ГТС в оренду.

«Чому до цього часу ні президент Порошенко, ні прем’єр Гройсман не зробили нічого для того, щоб передати газові системи державі? Чому до цього часу Фірташ користується цими газовими мережами, не сплачуючи ні копійки?» – обурився Сергій Соболєв.

Він також підсумував: «ГТС має належати громадянам України, а не окремим олігархам».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова