Вадим Івченко: «Нафтогаз» на тлі підвищення тарифів витратив понад 27 млрд грн.

Генеральна прокуратура, МВС та СБУ повинні вжити вичерпних заходів щодо перевірки фактів невідповідності фінансово-економічних показників діяльності НАК «Нафтогаз України» в 2012-2013 році, які можуть свідчити про корупцію в цій компанії.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко під час брифінгу міжфракційного об’єднання «Депутатський контроль».

«Починаючи з 1 квітня 2014 року, в Україні значно підвищено тарифи на комунальні послуги для населення. Водночас, під час проведення аудиту НАК «Нафтогаз України» виявлено понад 27 млрд. грн. непідтверджених витрат», – сказав він.

За словами Івченка, органи прокуратури України ще минулого року відкривали кримінальні провадження та вилучили з НАК «Нафтогаз України» документацію щодо розкрадання державних ресурсів на багатомільярдні суми.

Член фракції також зазначив, що до цього часу немає жодних результатів цих розслідувань та нікого з посадових осіб не притягнуто до відповідальності.

«Як народний депутат України, член фракції «Батьківщина», звертаюсь до Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ, Голови СБУ з вимогою вжити вичерпних заходів щодо перевірки фактів невідповідності фінансово-економічних показників діяльності НАК «Нафтогаз України» в 2012-2013 році, які можуть свідчити про корупцію, зловживання службовим становищем та розкрадання коштів державної компанії відповідними посадовими особами в особливо великих розмірах», – зазначив Вадим Івченко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова