«Батьківщина» Запоріжжя виступила проти прийняття перспективного плану об’єднання територій громад області

У Запоріжжі під час позачергової сесії облради фракція ВО «Батьківщина» голосувала проти прийняття перспективного плану формування територій громад Запорізької області через недотримання процедури його громадського обговорення.

Про це повідомляє прес-служба Запорізького обласної парторганізації.

Голова фракції ВО «Батьківщина» у Запорізькій облраді Олег Мних наголосив, що партія завжди виступала за демократичні зміни, в тому числі в питанні децентралізації, але зовсім не тими методами, які сьогодні використовують місцеві чиновники. Йдеться про порушення демократичної процедури, примусові методи, якими намагаються об’єднати громади.

«Ми за те, щоб місцеві громади процвітали. Можливо мешканці сіл і підтримали б запропоновані зміни. Але ж їм ніхто нічого не пояснив, не навів цифри, не показав економічного ефекту від такого об’єднання», – зазначив «батьківщинівець».

Олег Мних розповів, що у Чернігівському районі депутата від «Батьківщини» Андрія Гогунського не допустили на засідання робочої групи з питання об’єднання громад. А потім прозвітувались про цілковитий «одобрямс» з цього питання.

Депутати від «Батьківщини» заявили, що й надалі триматимуть під постійним контролем процес об’єднання сільських громад. «Батьківщинівці» переконані, що формування нових, укрупнених громад має відбуватися лише на добровільних засадах із врахуванням інтересів простих людей.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова