«Батьківщина» підтримує створення ТСК щодо «плівок Онищенка», – Юлія Тимошенко

«Батьківщина» голосуватиме за створення Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування заяв та записів народного депутата Олександра Онищенка, компрометуючих Президента України Петра Порошенка, адже це скандал світового масштабу.

Про це на брифінгу в парламенті наголосила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, відповідаючи на запитання щодо необхідності створення ТСК з цього питання.

«Оприлюднені заяви і запис Онищенка – це скандал світового масштабу. Із запису стає очевидним, що головним корупціонером країни є Президент, який через підставних осіб підкуповував депутатів, фракції, і який насправді навіть оголошував боротьбу проти колишнього прем’єр-міністра і проплачував піар-кампанію проти прем’єр-міністра. Я категорично не підтримую таких речей!» – обурилась Юлія Тимошенко.

Політик зауважила, що заради чесного та об’єктивного розслідування слідча комісія парламенту «має складатися з нових і нейтральних депутатів в парламенті, які представляють демократичну опозицію, щоб мати можливість чесно розслідувати цю справу».

Водночас лідер партії висловила сумніви, що подібна ТСК взагалі буде створена, оскільки «Голова Верховної Ради Андрій Парубій не поставить питання щодо її створення на голосування, адже він входить у владну більшість, яка де-факто покриває корупцію».

Юлія Тимошенко нагадала, що саме через бездіяльність спікера у Верховній Раді не створені ТСК щодо зловживань та корупції глави НБУ Валерії Гонтаревої, а також щодо законності встановлення тарифів тощо.

«Навіщо пан Парубій стояв на майданах, якщо він зараз  приєднався до корупційної більшості та покриває корупцію? Я думаю, що суспільству треба ставити питання Президенту, Парубію, Гройсману: доки буде продовжуватися таке приниження України?» – наголосила лідер «Батьківщини».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова