Волинська «Батьківщина» стала на захист бійців 51-ї бригади

Депутати фракції «Батьківщина» у Ковельській міській раді підтримали звернення до президента України та генерального прокурора, в якому вимагають зняти обвинувачення про дезертирство з бійців 51-ї бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

У Володимир-Волинському міському суді 29 травня 2015 року розпочалося слухання справи за підозрою 21 бійця 51-ї окремої механізованої бригади у вчиненні злочину, передбаченого ч.2. ст. 28, ч.3 ст. 409 Кримінального кодексу України (ухилення від військової служби).

«Ми не погоджуємося з таким трактуванням дій наших захисників. Досудове розслідування швидше нагадує показовий виступ військової прокуратури для залякування бійців,– заявила депутат Ковельської міськради, член фракції «Батьківщина» Віра Федосюк. – Після 10 днів щоденних обстрілів з реактивних систем залпового вогню «Град», що знищили практично всю техніку, бійці змушені були відступити без наказу з терикону, який утримували».

«Батьківщинівці» засуджують позицію військової прокуратури, яка схилила до підписання документів про визнання вини частину бійців цього підрозділу й висуває необґрунтовані підозри решті військовиків.

«У такий спосіб окремі представники командування Збройних Сил України намагаються перекласти всю вину за власні помилки та прорахунки на рядових бійців», – наголосила Віра Федосюк.

Депутати вимагають, щоб керівництво держави забезпечило відкритість і прозорість судового розгляду цієї резонансної справи та здійснило перевірку законності відкриття кримінального провадження.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова