Лікарі Сумщини вимагають ще раз не «реорганізовувати» медзаклади

У Сумській області за сприяння ВО «Батьківщина» працівники медичних закладів, представники громадськості та профільних профспілкових комітетів разом із депутатами місцевих рад обговорили питання медичного забезпечення населення.

Як повідомляє прес-служба Сумського обласного партосередку, учасники форуму ухвалили резолюцію, яку направили керівництву країни.

На переконання медпрацівників, головним завданням влади має стати збереження ліжко-місць у лікувальних закладах.

14858757_1627752530858089_959367226_o

«Щонайменше має бути збережено показник наявних 80 ліжко-місць на 1000 населення. Кожен громадянин має право на якісні медичні послуги, і влада не повинна економити на житті своїх громадян», – заявив на форумі голова фракції «Батьківщина» в Сумській обласній раді Володимир Поцелуєв.

Як лікар за фахом «батьківщинівець» наголосив на необхідності зберегти обсяги загального бюджетного фінансування медицини на рівні поточного року.

«Нині відбуваються незрозумілі речі: центральна влада відмовляється від фінансування закладів, перекладаючи зобов’язання на місцевий рівень, не даючи відповідних повноважень», – обурився Володимир Поцелуєв.

Представник «Батьківщини» додав, що в разі невиконання вимог медики Сумщини залишають за собою право на всі можливі засоби впливу на владу.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова