У Черкасах «Батьківщина» захистила малий і середній бізнес

Депутати Черкаської міської ради затвердили розміри ставок місцевих податків і зборів, які діятимуть на території міста з 1 січня 2016 року.

Ухваленню цього рішення передувала тривала дискусія, оскільки погляди народних обранців кардинально розділилися. Депутати від ВО «Батьківщина» переконували колег, що високі збори «задушать» малий і середній бізнес.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної парторганізації.

Під час обговорення голова фракції ВО «Батьківщина» Роман Діскант зауважив, що високі податки ляжуть на плечі не лише підприємців, а й покупців.

«В інших містах України, як правило, знижають ставки, оскільки вони борються за інвесторів. Усі чудово розуміють, у якій ситуації зараз перебуває бізнес. Якщо підприємець, який у 2013 році продавав алкоголь і платив 100 гривень податку, то в наступному році він сплачуватиме 400 та ще й 5 відсотків акцизного збору, який він включив у вартість. Тож плата лягатиме не лише на плечі підприємців», – наголосив «батьківщинівець».

Інший депутат від ВО «Батьківщина» Микола Добровольський запропонував підвищити податок лише в тих галузях, які найбільш платоспроможні.

«Мої пропозиції базуються на тому, щоб наповнювати бюджет міста за рахунок людей, які не є бідними. Так, підприємець у ціну завжди вкладе скільки податків та зборів, скільки йому доведуть законодавчо, при цьому свій сталий прибуток він збереже. Піднімаючи місцеві податки та збори, ми бідних робимо ще біднішими, бо підприємець ці податки та збори перекладе на покупця», – зазначив Микола Добровольський.

Після обговорення питання депутати дослухалися до пропозицій «батьківщинівців», які стали на захист малого та середнього бізнесу. Відтак було прийнято рішення, щоб ставка оподаткування для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості становитиме 0,5 % розміру мінімальної заробітної плати.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова