На Сумщині «батьківщинівці» сприяють формуванню спроможних територіальних громад

Депутати Сумської облради підтримали пропозиції фракції ВО «Батьківщина» щодо формування спроможних територіальних громад в області.

Про це повідомляє прес-служба Сумської обласної парторганізації  ВО «Батьківщина».

«Сумчани повинні мати законодавчо підтверджену можливість проводити місцеві референдуми та добровільно об’єднуватися чи виходити з громади. Політична партія «Батьківщина» й усі депутати нашої фракції цілком підтримують побажання територіальних громад та наголошують лише на добровільному об’єднанні. Іншого шляху вирішення питання немає», – зазначив голова парторганізації Віктор Лисенко під час чергової сесії Сумської обласної ради.

«Батьківщинівці»також наполягають на закріпленні за бюджетами об’єднаних громад 75% податку з доходів фізичних осіб. До того ж цей податок  слід зараховувати за місцем реєстрації громадянина, тобто за місцем отримання ним адміністративних і соціальних послуг.

«Необхідно встановити перелік, розміри та повноваження з контролю за справлянням відрахувань до бюджетів об’єднаних громад від загальнодержавних податків, передбачивши зарахування податків з юридичних осіб за місцем здійснення діяльності, оскільки тільки забезпечення надходжень до бюджету за рахунок наявних природних ресурсів відповідної території та наявність достатнього фінансового ресурсу  може стати вагомим аргументом і запорукою створення громади», – сказав Віктор Лисенко.

Депутати ухвалили проект перспективного плану формування спроможних територіальних громад Сумської області, а також звернулися до керівництва країни з прохання внести зміни до чинного законодавства, які сприяли б реалізації Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

 

 

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова