Владислав Бухарєв працює над системою кіберзахисту України

Сумські науковці підтримали законодавчі ініціативи з кібербезпеки «батьківщинівця» Владислава Бухарєва й виробили стратегію співпраці.

Як інформує прес-служба обласного партосередку ВО «Батьківщина», таке рішення було прийнято під час робочої наради з керівництвом Сумського державного університету.

IMG_7062
Народний депутат від ВО «Батьківщина» Владислав Бухарєв переконаний, що практичний досвід науковців та експериментальна база вищого навчального закладу Сумщини є важливим аспектом у створенні національної системи кібербезпеки України.

«Сьогодні ми чітко сформували спільний план дій щодо кіберзахисту країни. Кожен учасник наради почав працювати над своїм напрямком. Як результат ми отримаємо ґрунтовний документ, який можна розглянути в парламенті та починати будувати IT- безпеку в Україні», – сказав народний депутат.

За словами Владислава Бухарєва, Сумський державний університет має усі можливості для підготовки кваліфікованих спеціалістів, які впроваджуватимуть результати своєї роботи на території всієї країни.

«Україна гостро потребує молодих фахівців із напрямку боротьби з кіберзлочинністю, у цій надзвичайно актуальній сфері», – зазначив народний депутат.

Сумські науковці розпочали практичні наукові дослідження на базі науково-дослідного навчального центру «Антикор» СумДУ за напрямком «кібербезпека». За підсумками наради створено міждисциплінарну групу з науково-педагогічних працівників для проведення аналізу й аудиту захищеності об’єктів інформаційної інфраструктури на вразливість до кібер-атак.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова