Миколаївська «Батьківщина» допомогла ветеранові відвідати міжнародний форум

Завдяки фінансовій підтримці очільника «батьківщинівців» Миколаївщини Михайла Соколова представник Всеукраїнського союзу в’язнів-жертв нацизму взяв участь у роботі міжнародної конференції, що відбулася в Мінську.

Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», голову Миколаївського відділення Всеукраїнського союзу в’язнів-жертв нацизму Миколу Прядка запросили на форум «Культура пам’яті в діалозі поколінь» як єдиного представника від трьох областей України – Херсонської, Миколаївської та Одеської.

Ветеран звертався з проханням допомогти до влади Миколаївщини, однак марно. Лише завдяки фінансовій підтримці «Батьківщини» Микола Прядко взяв участь у міжнародній конференції у Мінську.

«На жаль, нинішня влада не допомагає нам: з минулого року організацію повністю позбавили бюджетного фінансування, у нас немає свого приміщення, не вистачає коштів навіть на придбання канцтоварів та телефонний зв’язок», – розповів член Союзу в’язнів-жертв нацизму.

Миколаївські «батьківщинівці» вже давно взяли під опіку людей, які зазнали нацистського полону, й систематично допомагають їм.

«Свого часу саме з ініціативи «Батьківщини» цій категорії населення на законодавчому рівні відновили права та пільги, які знову хоче забрати влада, не передбачивши в держбюджеті на 2017-й рік коштів на їх забезпечення, – зазначив голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов. – Прикро, коли наших стариків ображає влада. Тож у мене особисто не виникло сумнівів, допомогти чи ні шанованій людині».

«Батьківщинівець» додав, що парторганізація й надалі підтримуватиме місцеве відділення Союзу в’язнів-жертв нацизму.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова