Антирейдерський штаб став на захист фермера на Дніпропетровщині

Антирейдерський штаб Дніпропетровщини, створений з ініціативи «Батьківщини» та місцевих сільгоспвиробників, втрутився у ситуацію із захопленням рейдерами фермерського господарства у селі Попасному Новомосковського району.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровського обласного партосередку.

6 жовтня на місце події виїхали заступник керівника Антирейдерського штабу, депутат Дніпропетровської облради від ВО «Батьківщина» Володимир Хорішко та координатор штабу Сергій Довгаль.

«Ситуація в Попасному викликала широкий резонанс в усій Україні навіть на тлі численних фактів рейдерського захоплення сільгосппідприємств, – ідеться в повідомленні Дніпропетровської «Батьківщини». – Після раптової смерті керівника фермерського господарства «ДАР» Василя Дарадуди до вбитих горем його рідних стали відразу їздити гінці з пропозиціями продати підприємство. Однак ніхто таких намірів не мав. Збори шістьох засновників обрали керівником господарства сина Василя Дарадуди Дмитра».

На початку вересня стало відомо, що державний реєстратор з Одеської області зареєструвала «ДАР» на сторонню людину, яка, як згодом з’ясується, була зареєстрована в будинку для безпритульних у Кам’янському. Потім сільгосппідприємство у псевдопокупця швидко буцімто перекупив інший чоловік, який представляється то уродженцем Усть-Кам’яногорська, то Новомосковська.

У зв’язку з конфліктом до Попасного приїхав великий загін бійців однієї з охоронних фірм, на противагу яким сюди прибули активісти з «Самооборони фермерів». Уже 24-й день у Попасному триває їхнє протистояння.

Рідні Василя Дарадуди стверджують, що продати фермерське господарство їх умовляв особисто голова Новомосковської райдержадміністрації Павло Селіхов.

«Ми скерували детальну інформацію про те, що відбувається в Попасному, безпосередньо на ім’я голови нашої партії Юлії Тимошенко. І переконані, що спільними зусиллями захистимо людей, які важкою працею поставили на ноги своє господарство, котре комусь цинічно й відверто захотілося відібрати. Насамперед належну оцінку повинні отримати дії державного реєстратора з Одеської області», – зазначає Володимир Хорішко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова