«Батьківщинівці» Рівненщини організували форум пенсіонерів

Рівненська обласна парторганізація ВО «Батьківщина» спільно з Громадською експертною радою провела в місті Здолбунів форум пенсіонерів.

Як повідомляє прес-служба обласного партійного осередку, участь у заході взяли представники Дубенського, Демидівського, Здолбунівського, Млинівського, Острозького та ще кількох районів.

Учасники форуму, а серед них були відомі в районах активісти Ніна Путіліна, Надія Семенова, Ганна Лящук, Валентина Чуприн, Петро Пивоваренко, Валентина Решко, Ірина Озарчук, під час спілкування окреслили низку гострих проблем, які турбують сучасних пенсіонерів. Люди скаржилися на високі тарифи на комунальні послуги, непомірні ціни на ліки, заплановане владою подальше збільшення віку виходу на пенсію.

IMG_5179

«Якщо два роки тому за двісті гривень можна було прохарчуватися тиждень, то зараз лише один чи максимум два дні, а влада й не шукає можливості збільшити розмір соціальних виплат», – зазначив голова Громадської експертної ради Михайло Корилкевич.

Після дискусії учасники форуму ухвалили резолюцію про звернення до керівників держави з офіційними вимогами від пенсіонерів Рівненщини.

Серед основних вимог – мінімальний розмір пенсії з 1 січня 2017 року має бути не нижче прожиткового мінімум, тобто 2679 грн.; скасування оподаткування пенсій для всіх категорій пенсіонерів; обов’язкова індексація пенсій; у жодному разі не збільшувати вік виходу на пенсію.

Ухвалену резолюцію вирішили передати керівництву країни через народних депутатів ВО «Батьківщина».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова