Депутати «Батьківщини» запропонували очистити Південний Буг біля Вінниці

На сесії Вінницької міської ради представники фракції ВО «Батьківщина» закликали створити комісію, яка вивчить можливість очистки русла Південного Бугу, де здійснюється водозабір.

Як повідомляє прес-служба Вінницької обласної парторганізації, керівник фракції Юрій Іорданов вважає, що для очистки русла Південного Бугу від мулу, накопиченого протягом багатьох десятиліть, потрібно об’єднати зусилля обласної й міської рад та облдержадміністрації.

За словами Юрія Іорданова, до складу спеціальної комісії мають увійти фахівці, які розроблять проект, визначать обсяги мулу й місця його складування, обрахують вартість робіт та термін виконання. Окрім місцевих бюджетів, кошти на реалізацію цього масштабного проекту повинна виділити й держава, оскільки йдеться не про один мільйон гривень.

Голова фракції ВО «Батьківщина» наголосив, що очистка русла Південного Бугу поліпшить екологічний стан річки та підвищить якість води, яку вживають вінничани.

«Якість води у водосховищі погіршується з року в рік, її кількість зменшується. Для безперебійного забезпечення мешканців Вінниці питною водою належної якості слід вжити заходів із відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму й санітарного стану міського водосховища, очистивши його від мулу», – зазначив Юрій Іорданов.

Ініціативу депутатів від «Батьківщини» пообіцяв підтримати Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова