У Рівному відбувся форум працівників медичної галузі

З ініціативи «Батьківщини» в Рівному пройшов форум медиків, на якому вони висловили свої пропозиції з фінансування галузі в 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба Рівненського обласного партійного осередку.

«Ми живемо в 21 столітті, а працюємо на обладнанні середини минулого. Як у такому разі можна гарантувати збереження здоров’я пацієнтів? Дякувати Богу, 2009 року завдяки тодішньому прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко наш район отримав кілька сучасних медичних апаратів, – зазначив головний хірург Рівненського району, депутат обласної ради від «Батьківщини» Михайло Вервега. – Зараз нам потрібно повністю замінювати устаткування. А виходить, що коштів з держбюджету навіть на закупівлю медпрепаратів для ургентної медицини не вистачає».

P1250848

За словами голови бюджетної комісії Рівненської райради, депутата від «Батьківщини» Віталія Миронюка, коштів районного бюджету ледь вистачає на мінімальні потреби медиків.

«Головна надія – на державний бюджет. Сподіваємося, що збільшать видатки на медичну галузь, врахують інфляційні процеси. Медицина має бути пріоритетною для України. Якщо за уряду Юлії Тимошенко наші райони отримали зручні автомобілі для сільської медицини, то зараз нам треба забезпечити працівників ФАПів велосипедами, а самі пункти – безкоштовними медикаментами», – наголосив Віталій Миронюк.

Медики у своїх виступах зазначали, що розуміють, з якими труднощами зіткнулася країни, але, за їхніми словами, немає нічого важливішого за збереження здоров’я людей.

Учасники форуму виробили перелік пропозицій до уряду з формування Державного бюджету на 2017 рік.

Депутати від «Батьківщини», своєю чергою, пообіцяли донести пропозиції рівненських лікарів до Верховної Ради та Кабінету міністрів.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова