Ірина Верігіна обурилася ставленням влади до переселенців з особливими потребами

Нещодавно голова Луганської обласної «Батьківщини» Ірина Верігіна відвідала санаторій «Куяльник», що на Одещині. Тут нині перебувають вимушені переселенці із Донецька – здебільшого це люди з особливими потребами. Більшість пересувається на візочках.

Як повідомляє прес-служба Луганської обласної парторганізації, протягом останніх двох років Ірина Верігіна і активісти «Батьківщини» Одещини всіляко підтримували та допомагали цим людям, які боронили своє право перебувати на вільній від окупації території.

Із «Куяльника» переселенців декілька разів намагалися виселити. Деякий час вдавалося домовитись про подальше їх перебування в санаторію, адже запропоновані інші місця не підходили за оснащенням для людей з особливими потребами. Проте тепер це стало практично неможливим.

DSC_0038 (2)

Останній візит до «Куяльника» просто шокував Ірину Верігіну.

«Виявилось, що 22 людини, які в 2014 році обрали Україну й покинули Донецьк, сьогодні, у 2016 році, вимушені повертатися на окуповану територію – в так звану «ДНР». Людей просто виснажила постійна боротьба за право жити в своїй країні. Вони побачили ставлення влади до себе, вони відчули себе непотрібними. А повертають їх харківські волонтери, які плідно працюють з псевдореспубліками. У той час, як мільйони українців раділи нашій перемозі на Параолімпійських іграх-2016, інваліди-переселенці стали зайвими у своїй державі. В Україні є віце-прем’єр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, є і ціле міністерство, а результату немає», – написала на власній сторінці в мережі Facebook голова Луганської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова