Руслан Богдан заявив про створення антирейдерського штабу на Полтавщині

Народний депутат України, очільник Полтавської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Руслан Богдан запевнив, що «батьківщинівці» краю разом із аграріями боротимуться з незаконним захопленням землі, для чого створюють антирейдерський штаб.

Як повідомляє прес-служба обласного партосередку, про це депутат заявив під час прес-конференції в Полтаві.

P61003-143426
Захід відбувся за участі першого заступника голови Полтавської облради, керівника фракції ВО «Батьківщина» Євгена Холода, голови асоціації фермерів та приватних землевласників «Відродження Полтавщини» Віктора Галича.

За словами Руслана Богдана, рішення про підтримку аграріїв ухвалено за підсумками «Форуму аграріїв Кіровоградщини», що проходив 27 вересня у місті Кропивницький.

«Завданням системи антирейдерських штабів, які створені в усіх обласних центрах України, є боротьба з рейдерством у сфері АПК, доведення до громадськості інформації про масове захоплення земель та врожаю селян, а також про осіб, причетних до таких злочинів», – наголосив політик.

Руслан Богдан зазначив, що після наради в Кропивницькому, в якій брали участь і представники Полтавщини, став зрозумілим увесь масштаб рейдерства в країні. Лише в Кіровоградській області, яка має 5% території України, з початку року вже відбулося 3000 рейдерських захоплень.

«Ми повинні підставити плече тим, хто працює на землі. Ситуація в агропромисловому комплексі надзвичайно напружена. Аграрна галузь дає майже 47% доходів державного бюджету України. Це дуже вагомий показник! І те, що нині відбувається в АПК інакше як злочином не назвеш! Фактично у селян нахабно відбирають землю! Фракція «Батьківщини» в парламенті виступає за продовження мораторію на продаж землі», – сказав Руслан Богдан.

Віктор Галич наголосив ще на одному проблемному питанні для аграріїв. За його словами, Асоціація фермерів та приватних землевласників України разом з обласними асоціаціями вимагає від уряду відновити спецрежим ПДВ для фермерських господарств, адже його скасування вже призвело до ліквідації 2000 фермерських господарства по всій Україні.

На думку голови асоціації фермерів та приватних землевласників Віктора Галича, новостворений антирейдерський штаб «Батьківщини» стане потужною структурою для захисту інтересів аграріїв.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова