З ініціативи «батьківщинівців» в Івано-Франківську відбувся аграрний форум

З ініціативи обласної парторганізації ВО «Батьківщина» в Івано-Франківську відбувся аграрний форум, в якому взяли участь фермери, представники сільськогосподарських підприємств, сільські голови.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного партосередку.

«В уряді триває робота над державним бюджетом на наступний рік. Оскільки в документі присутній аграрний напрямок, необхідно порушити питання законодавчої та фінансової підтримки аграрної галузі на 2017 рік», – сказав очільник Івано-Франківської обласної парторганізації Дмитро Шлемко.

На думку учасників форуму, в окремих напрямках сільськогосподарського виробництва зменшується обсяг державної фінансової підтримки, скасовано спеціальний режим оподаткування сільгоспвиробників, не продовжено мораторій на продаж земель, закладаються підвалини значного погіршення ситуації в аграрному секторі економіки та земельних відносин.

«Ми повинні прийняти рішення, щоб уряд залишив режим спецоподаткування для сільськогосподарських підприємств, інакше буде втрачено 30 мільярдів, які можна використати для розвитку матеріально-технічної бази сільського господарства. Скасування спецрежиму відшкодування ПДВ ставить розвиток сільськогосподарської галузі під загрозу», – наголосив керівник агропромислового підприємства «Прут-генетик», очільник фракції «Батьківщина» в обласній раді Петро Книшук.

Голова Асоціації фермерів Рогатинського району Остап Теблевич заявив, що відшкодування ПДВ, яке забирають в аграріїв, перейде трейдерам, які закуповують їхню продукцію на експорт. На його думку, місцеві аграрії могли б конкурувати з іноземними, але для цього їм потрібно забезпечити всі умови, або не позбавляти пільг.

Учасники форуму напрацювали резолюцію до керівництва держави з вимогами вирішити проблемні питання в сільськогосподарській галузі.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова