З ініціативи «батьківщинівців» у Черкасах пройшов Марш соціальної справедливості

З ініціативи Черкаського обласного партосередку ВО «Батьківщина» та інших політичних сил 21 червня в Черкасах відбувся Марш соціальної справедливості, в якому взяли участь понад три сотні жителів міста. Вони вимагали скасування завищених комунальних тарифів, виплат справедливих зарплат і пенсій.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної парторганізації.

????????????????????????????????????

Протестна хода рушила від монумента Богдану Хмельницькому й пройшла головною вулицею міста. Учасники акції скандували гасла: «Геть олігархів, свободу народу!», «Ні тарифному терору!», «Підвищуйте зарплати, а не тарифи!», «Український газ – українцям!».

У заході взяли участь голова фракції ВО «Батьківщина» в Черкаській міській раді Роман Діскант та депутати-«батьківщинівці» обласної й міської рад.

«Наша фракція в Черкаській міськраді подала свої пропозиції щодо тарифів ЖКГ до Верховної Ради України. У нас є дані, які підтверджують реальне завищення тарифів на тепло та водопостачання», – сказав під час виступу на мітингу Роман Діскант.

Депутат також порушив питання люстрації. Він зазначив, що в Черкасах залишилися ті ж самі люди й методи управління, що й раніше. За словами Романа Дісканта, українці вимагали змінити не посадовців, а систему. В результаті не відбулося ніяких змін, зокрема в роботі комунальних підприємств.

Роман Діскант нагадав, що з ініціативи ВО «Батьківщина» депутати Верховної Ради створили комісію з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів, основним завданням якої є перевірка дотримання законодавства в сфері державного регулювання природних монополій та суміжних ринків щодо енерго-, газо-, тепло- та водопостачання.

Під час мітингу всі небайдужі поставили підписи під зверненням до керівництва держави з вимогою привести тарифи на комунальні послуги до рівня економічно обґрунтованих і соціально справедливих.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова