Волинські «батьківщинівці» вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

Депутати фракції «Батьківщина» в Луцькій міській раді вшанували пам’ять жертв війни в меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної парторганізації.

«Друга світова війна принесла в кожну українську родину жертви й страждання. Нині, відстоюючи Незалежність і цілісність країни на східних кордонах, ми усвідомлюємо подвиг і жертовність тих, хто в середині минулого століття віддав своє життя за Україну», – сказав керівник фракції ВО «Батьківщина» в Луцькій міськраді Григорій Пустовіт.

?

Представники духовенства УПЦ Київського патріархату на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом відслужили панахиду.

«1 вересня 1939 року розпочалася Друга світова війна, яка відома як найбільш людиноненависницька. У ній зійшлися дві ідеології – нацизм і більшовизм, у яких не було місця самій людині. Ще з 1939 року Волинь страждала від цієї війни, а 23 червня 1941 року бійці НКВС знищили всіх, кого запроторили до в’язниці в Луцьку», – наголосив митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Учасники заходу поклали квіти та вінки до пам’ятного знака «Поранений солдат». Згадали й про тих, хто віддав своє життя за Незалежність і Самостійність України на Донбасі.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова