«Батьківщинівці» Чернігівщини виступають проти продажу землі

Депутат облради від «Батьківщини», віце-президент асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Якуб під час виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики виступив проти продажу землі сільськогосподарського призначення.

Як повідомляє прес-служба Чернігівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», Іван Якуб запропонував продовжити мораторій на купівлю-продаж землі до 1 січня 2021 року та повернутися до податкового законодавства, що існувало до 1 січня 2016 року:

h3zZeCEJXUg
«Саме тоді було скасовано спецрежим оподаткування ПДВ і для сільгоспвиробників, була запроваджена диференційована система дії спецрежимів за видами сільськогосподарських операцій. Зараз потрібно також прийняти закон про єдиний земельний податок з урахуванням особливостей клімато-георафічних умов регіонів», – сказав депутат.

Під час виїзної комісії 2 головних питання – купівлі-продажу землі та питання пільгових режимів оподаткування сільгосптоваровиробників – обговорювали міністр аграрної політики та продовольства України, народні депутати, посадові особи Кабміну, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства фінансів, Державної фіскальної служби.

На зустрічі були присутні представники Чернігівської, Київської, Полтавської і Сумської обласних держадміністрацій, Національної академії аграрних наук і представники громадських організацій та фермерських господарств.

За словами міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового, запуск ринку землі в Україні потрібно робити якнайшвидше.

Міністр зазначив, що зараз у Парламенті 7 «земельних» законопроектів. Який з них стане законом – вирішуватиме саме Верховна Рада. Кутовий переконаний, що залишати ситуацію на ринку землі без змін наразі вже неможливо.

Обговорення земельної реформи в Україні триває, тому засідання комітету не закривали, воно продовжиться у наступний четвер у Києві.

Нагадаємо, «Батьківщина» зареєструвала законопроект про продовження мораторію на продаж землі до 2022 року

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова