Київрада підтримала фракцію «Батьківщина» й урятувала парк «Інтернаціональний» від забудови

Київрада підтримала 79-ма голосами ініційоване секретарем фракції ВО «Батьківщина» Тетяною Меліховою рішення про розірвання договору оренди із забудовником парку «Інтернаціональний».

Про це повідомляє прес-служба Київської міської парторганізації ВО «Батьківщина».

IMG_6314

За словами Тетяни Меліхової, Київрада мала повне право розірвати договір оренди із забудовником. По-перше, забудовник заради зведення 25-поверхівки планує знищити 40-річні дерева, що є частиною парку «Інтернаціональний», яку колись позбавили статусу зеленої зони. По-друге, забудовник має борг з орендної плати за землю в сумі 243 тис. 327 грн. По-третє, забудовник не виконав умови договору оренди, оскільки з моменту реєстрації договору протягом 10 років так нічого і не побудував на ділянці.

«Думаю, що забудовник може подати в суд на це рішення. Завдання Київради полягало в тому, щоб виконати те, що просять нас виборці – розірвати договір оренди із забудовником. Тримати удар забудовника в судах буде управління правового забезпечення. Маю надію, що юридична служба нинішньої Київради поставиться до виконання своїх обов’язків краще, ніж попередня. У цьому питанні правда на стороні киян, і якщо юристи достойно представлять інтереси громади, то ніяких проблем виграти суд не буде», – переконана Тетяна Меліхова.

IMG_6257

Довідково. 2005 року Київрада передала в оренду на 15 років земельну ділянку площею 0,41 га для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з підземним паркінгом та вбудованими і прибудованими нежитловими приміщеннями на вул. Тулузи, 6-д у Святошинському районі Києва.

Ураховуючи громадський протест проти зазначеного будівництва, 2009 року Київрада скасувала своє попереднє рішення. 2011 року договір оренди із забудовником був розірваний у судовому порядку.

Забудовник поновив реєстрацію договору оренди в 2013 році на підставі рішення Господарського суду Києва. Тоді ж Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київради, яким забудовника було позбавлено земельної ділянки. На жодному із цих засідань не були присутні представники юридичної служби Київради.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова