Чернігівська «Батьківщина» виступила проти відключення боржників від каналізації

Голова Чернігівського міського партосередку ВО «Батьківщина» Юрій Власенко звернувся до чернігівців із проханням повідомляти про випадки відключення каналізації комунальним підприємством «Чернігівводоканал» у житлових будинках, бо це – незаконно.

Таку заяву він зробив через мережу Facebook, інформує прес-служба Чернігівської обласної парторганізації.

КП «Чернігівводоканал» почало розвішувати оголошення про відключення мешканців багатоповерхівок від каналізації за борги.

14322747_1020397388077893_2596478222489281164_n

«Влада підвищує тарифи, довела людей до зубожіння, а тепер впроваджує кримінальні методи «вибивання» боргів. Такі оголошення розвішані по місту. У мешканців просять вибачення «за тимчасові незручності», погрожуючи перекрити каналізацію боржникам – отакий-от прихований рекет», – зазначив Юрій Власенко.

За його словами, ст. 355 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за примушування до виконання цивільно-правових угод. «Батьківщинівець» радить КП «Чернігівводоканал» вирішувати питання неплатежів у судовому порядку, а не погрозами та тероризуванням людей.

«Якщо ваш сусід не хоче чи не може оплатити борги, чому ви повинні «насолоджуватися» наслідками перекриття його каналізації у себе в під’їзді чи під вікнами?», – обурився Юрій Власенко й додав, що вже сьогодні підготує відповідне звернення до міського голови.

Нагадаємо, раніше «Батьківщина» Чернігівщини розгорнула «Антитарифний марафон», у рамках якого планує зібрати максимальну кількість підписів громадян під вимогою до влади припинити «тарифний геноцид».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова