«Батьківщинівці» Львівщини домоглися виділення коштів на реставрацію церкви

З ініціативи «батьківщинівця» Степана Рака депутати Львівської обласної ради виділили півмільйона гривень на ремонт церкви святої Параскеви в Буську.

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», церква нині знаходиться в аварійному стані.

буськ фото

«Храм від’єднали від електропостачання, аби уникнути можливої пожежі від електричного замикання. Потрібно замінити ґонтове покриття даху, а також частину брусів, які або прогнили, або сильно понищені шкідниками», – розповів депутат Степан Рак.

Ще 2007 року виготовили проектно-кошторисну документацію на відновлення храму, проте кошти на реставрацію так і не виділили.

Довідково. Церква святої Параскеви побудована у 1708 році. З цією пам’яткою пов’язане життя президента Західноукраїнської Народної Республіки Євгена Петрушевича: він був охрещений у цій церкві та провів дитячі роки в церковній плебанії (дворі). У 2014 році у церкві знайшли ікони, які можуть бути частиною так званого «празникового» ряду давнішого іконостасу. Ікони потребують подальшого вивчення та реставрації.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова