«Батьківщина» зареєструвала проект постанови щодо «списку Савченко», – Іван Крулько

«Батьківщина» зареєструвала проекти постанов щодо звільнення Росією та терористами всіх українських полонених, а також стосовно накладення світом санкцій на осіб, причетних до викрадення та незаконного утримання народного депутата Надії Савченко.

 

Про це сьогодні в ефірі програми «Про головне» на Першому Національному повідомив народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько.

«Сьогодні фракція «Батьківщина» разом з колегами по коаліції зареєструвала два проекти постанов. Перша (№ 2570) є зверненням до Путіна стосовно виконання ним 6-го пункту Мінських домовленостей – звільнення та обміну всіх заручників і незаконно утримуваних українських військовополонених», – зазначив депутат.

1 нац

За його словами, це заклик до звільнення члена Постійної делегації від України в ПАРЄ Надії Савченко, режисера Олега Сенцова та всіх українських військовополонених, які були захоплені в полон на території України, перевезені на територію РФ та всупереч їх волі незаконно там утримуються.

Зокрема, у постанові йдеться про продовження процесу обміну військовополоненими, який було припинено терористичними угрупуваннями, та внесення до цього списку Надії Савченко.

«І другий дуже важливий проект постанови (№2571) про «список Савченко». Йдеться про запровадження персональних санкцій проти осіб, відповідальних за незаконне ув’язнення в Російській Федерації народного депутата від «Батьківщини» Надії Савченко», – пояснив Іван Крулько.

Він також нагадав, що список, який налічує 35 осіб, очолює Путін. Також в ньому є всі ті, хто причетний до викрадення та фальсифікації справи проти Надії – прокурори, судді, слідчі ті інші особи.

«Список має стати додатковим тиском Європи, США та всього цивілізованого світу. Однак Україна також має накласти аналогічні санкції. І ми проситимемо парламент зробити це в найкоротші терміни», – наголосив народний депутат.

Нагадаємо, за підтримки партії «Батьківщина» вже створено «Список Савченко». До нього, зокрема, включено 35 осіб, безпосередньо причетних до викрадення, вивезення на територію РФ, незаконного утримання, фабрикацію доказів та справи проти народного депутата від «Батьківщини» Надії Савченко, а також особи, причетні до фінансування цього процесу.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова