Володимир Бондаренко: Земельні ділянки «Київводоканалу» не можна забудовувати

Очільник фракції ВО «Батьківщина» в Київраді Володимир Бондаренко разом із депутатами зустрівся з керівництвом ПАТ «Київводоканал» та оглянув насосну станцію, яку планують реконструювати.

Як повідомляє прес-служба Київської міської парторганізації, члени комісії встановили, що земельні ділянки, які «Київводоканал» просить відвести йому в користування, не можуть бути забудовані, оскільки це санітарно-охоронні зони.

IMG_6094
На всіх цих територіях розміщені діючі підземні резервуари очищення води, насосні агрегати, будувати навколо яких можна не ближче 30 м.

Цей аргумент був наведений керівництвом ПАТ «Київводоканал» як гарантія, що виділені компанії земельні ділянки не будуть забудовані висотками чи офісними центрами.

«ПАТ «Київводоканал» просить у Києва надати в користування, а не у власність, ці ділянки не для забудови, а для того, щоб оформити належним чином оренду й мати можливість провести реконструкцію, замінити старі насоси на сучасні. Адже в Києві частка вартості електроенергії в ціні води складає близько 35%, це значно більше, аніж у Європі!» — пояснює Володимир Бондаренко.

Депутати з комісії Київради з питань ЖКГ, які 12 вересня, взяли участь у виїзному засіданні, рекомендуватимуть надати землю «Київводоканалу».

Таке рішення було прийняте під час виїзного засідання комісії на насосну станцію «Десна-3», де вирішувалося питання про надання «Київводоканалу» земельних ділянок для експлуатації, обслуговування та реконструкції споруд насосних станцій.

Довідково. На попередньому засіданні комісія з питань ЖКГ відмовилася підтримати 6 проектів рішень про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок ПАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал» для експлуатації, обслуговування та реконструкції споруд насосних станцій.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова