Запорізька «Батьківщина» долучилася до контролю над корупцією

Очільниця фракції ВО «Батьківщина» у Запорізькій міськраді Ірина Костенко взяла участь у круглому столі, присвяченому першим результатам діяльності Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».

Під час заходу координатори запорізького осередку руху Ярослав Храпскій та Вікторія Агентаєва розповіли журналістам і представникам громадськості про останні досягнення й проблеми, з якими зіткнулися в процесі висвітлення й попередження корупції в органах місцевої влади.

Найактивнішу дискусію викликало питання конфлікту інтересів серед депутатів місцевих рад. Представниця «Батьківщини» наголосила на необхідності зміни системи роботи органів міської влади, зокрема, депутатського корпусу. Нині це виглядає так: депутати міськради лобіюють проведення ремонту доріг, або будинків конкретно на своїх округах, щоб отримати конкурентні переваги на наступних виборах.

«Нам потрібно змінити систему, щоб кожен депутат не тягнув гроші на свої об’єкти, купуючи в такий спосіб прихильність виборців. Повинна бути чітка програма з визначеними пріоритетами: у цьому році ми ремонтуємо це, в наступному – інше», – сказала Ірина Костенко.

В цілому учасники круглого столу досягли консенсусу щодо об’єднання зусиль і координації дій депутатів, громадських активістів та журналістів у боротьбі з корупцією.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова