На Тернопільщині «Батьківщина» виступила на підтримку місцевого самоврядування

У Тернополі відбулося засідання ради обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування. Головував на ньому перший заступник очільника облради, представник «Батьківщини» Василь Деревляний.

Як повідомляє прес-служба Тернопільської обласної парторганізації, «батьківщинівець» запропонував учасникам засідання підтримати всі 46 проектів, які подали сільські, селищні та міські ради області.

«Те, що цьогоріч значно зросла кількість учасників конкурсу (46 проти трьох і п’яти в попередні роки), свідчить про його популярність. Відрадно, що місцеві громади стають не лише ініціативнішими, а й діяльнішими та свідомішими. Вони починають жвавіше займатися проектною діяльністю», – наголосив голова ради Тернопільського обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування Василь Деревляний.

c897e67f357e79551d13b635675330d6

У підсумку члени ради підтримали усі подані на конкурс проекти та рекомендували обласній раді ухвалити відповідне рішення. Вартість реалізації узгоджених проектів (це переважно відновлення, ремонт та реконструкція соціально-культурних об’єктів) складе 2,7 млн грн.

Водночас Василь Деревляний закликав представників місцевих рад використовувати всі можливості для ремонту доріг в області.

«На умовах співфінансування з державного бюджету може надійти 131 млн грн. Тож знайти 10 відсотків від вказаної суми – справа честі громади», – зазначив «батьківщинівець».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова