На Прикарпатті депутати вимагають ліквідувати держкомісію з тарифоутворення

З ініціативи фракції «Батьківщина» в Надвірнянській районній раді, що на Івано-Франківщині, депутати ухвалили звернення до керівництва держави про необхідність перегляду державної тарифної політики та створення незалежного органу держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

«В умовах сьогодення природний газ, електроенергія, тепло та вода – це ресурси, доступ до яких безпосередньо впливає на соціально-економічний стан кожного громадянина та держави в цілому», – наголошується в документі.

Депутати відзначають, що підвищення майже вдвічі ціни на природний газ для населення та тарифів на гарячу воду й опалення здійснено всупереч вимогам чинного законодавства та без проведення попередніх консультацій зі сторонами соціального діалогу.

«Найбільше тривожить те, що тарифи підвищують у той час, коли рівень доходу громадян є надто низьким. Розмір мінімальної заробітної плати підвищено тільки на 72 грн. Ціна на газ зумовила подорожчання вартості всіх інших комунальних послуг», – каже керівник фракції «Батьківщина» в Надвірнянській районній раді Ігор Писклинець.

За його словами, необґрунтоване підвищення тарифів на всі комунальні послуги спричинило масову заборгованість людей, збільшення кількості отримувачів субсидій, перехід значної частки населення за межу виживання.

«Депутати наполягають на тому, що необґрунтовані тарифи встановлені органом, який утворений з порушенням Конституції України. Тому вимагають ліквідувати НКРЕКП та утворити новий незалежний орган, який здійснюватиме державне регулювання у сфері енергетики», – підсумував представник «Батьківщини» Ігор Писклинець.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова