На Волині зафіксували схеми, що свідчать про підкуп виборців

Спостерігачі від «Батьківщини» зафіксували в селі Зарудчі Любешівського району, що входить до 23-го виборчого округу, підкуп виборців.

Як повідомляє прес-служба Волинського обласного партосередку ВО «Батьківщина», дехто з людей, що виходили з виборчої дільниці, відмічалися в спеціальному списку, який мав при собі невідомий.

«Коли правоохоронці зажадали, щоб він показав ці папери, чоловік порвав їх. Однак, склавши клаптики, спостерігачам вдалося відновити документ. Це був так званий кущовий список, де значилися прізвища 35 осіб, а також прізвище відповідального за список та номер його мобільного телефону. Спостерігачі й журналісти склали з цього приводу акт», – розповів керівник Любешівського районного виборчого штабу «Батьківщини» Юрій Боснюк.

Подібний випадок трапився і в селі Судче цього ж району. Перед входом на дільницю троє жінок відмічали тих, хто приходив голосувати. Ці факти підтверджують, що хтось із кандидатів попередньо роздавав гроші виборцям, а тепер хоче проконтролювати їх.

Спостерігачі від «Батьківщини» зафіксували й інші порушення, зокрема на виборчій дільниці села Піщане Камінь-Каширського району. На цій дільниці видавали бюлетені виборцям, які прийшли без паспортів, або навіть із паспортом громадянина Білорусі. У селі Добре місцевий житель намагався проголосувати двічі.

Кожен факт порушення виборчого законодавства реєструють юристи, аби дати правову оцінку перебігу голосування на 23-му мажоритарному окрузі.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова