Волинські «батьківщинівці» під Берестечком вшанували пам’ять полеглих козаків

Представники Волинського осередку громадської організації «Батьківщина молода» вшанували пам’ять козаків, які полягли в битві під Берестечком 1651 року.

Урочисті заходи тривали протягом 12-14 червня в Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестейської битви», що в селі Пляшева Рівненської області.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

?

Активісти долучилися до божественної літургії та панахиди в пам’ять про загиблих козаків і селян, яку за традицією очолював Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Юні «батьківщинівці» взяли участь у таборуванні й організували історичний квест «Нас тут триста, як скло, товариства лягло».

«У битві під Берестечком козаки та селяни виявили виняткову мужність, відвагу та самопожертву. Тисячі загиблих – це жертва України за волю, за незалежність, за віру, за все, чого прагнув український народ протягом своєї історії. Козацькі могили – це джерело нашої пам’яті, торжество нашої віри та прояв любові до України», – наголосила «батьківщинівка» Олена Ковальчук.

Для найменших учасників молоді «батьківщинівці» організували патріотичний боді-арт, а також запрошували діток приєднатися до патріотичної акції «Напиши лист на передову».

?

«Ця місцевість надзвичайно впливає на відвідувачів та жителів табору. Проходячи повз пам’ятник козакам, задумуєшся над їхніми героїчними вчинками. Заходячи в підземелля Михайлівської церкви, серце наповнюється співчуттям та болем за загиблих. Саме в такі моменти починаєш розуміти важливість вшановування пам’яті козаків, які полягли за Україну», – сказав організатор молодіжного таборування, заступник голови Волинської «Батьківщини молодої» Володимир Бут-Гусаїм.

За його словами, табір «Берестечко – 2015» лишився в серцях учасників назавжди, бо, як відомо, без історії немає майбутнього.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова