Комісію з регулювання електроенергетики потрібно відкрити для суспільства, – Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко виступає за реформування Національної комісії з регулювання електроенергетики та підтримує звернення до прем’єр-міністра щодо призначення керівника Антимонопольного комітету України.

 

Про це лідер «Батьківщини» заявила в ефірі програми «Шустер LIVE» на телеканалі «112 Україна».

Вона вважає, що за завищеними тарифами для населення стоять олігархи, які контролюють обленерго і Національну комісію з регулювання електроенергетики, тож їх треба позбавити цього впливу.

«Те, що у вас завищений тариф, треба дякувати цим людям, тому що єдина комісія – Національна комісія з регулювання електроенергетики та комунальних послуг (НКРEКП) – це ті, хто встановлюють тарифи, закладають норми втрат, встановлюють норми, яких взагалі в світі не існує. Ця комісія багато років знаходиться під впливом цих людей. Вони її тримають, вони її фінансують, вони їй ставлять завдання», – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» також повідомила, що найближчим часом буде ухвалюватися законопроект про комісію з питань регулювання електроенергетики, тому головним завданням Тимошенко вбачає перетворення НКРЕ в незалежну інституцію, яка буде підконтрольною громадськості.

«Нам потрібно її відкрити для суспільства. Там мусять бути споживачі, громадськість, профспілки, роботодавці, енергетики,газовики. Це мусить бути абсолютно відкритий для суспільства орган», – підкреслила вона.

Тимошенко також переконана, що «тарифи, їх структура, мають виставлятися публічно, а сьогодні це – таємниця за сімома замками».

Окрім цього, лідер фракції вважає, що для наведення порядку в економіці потрібно якнайшвидше призначити керівника Антимонопольного комітету України.

У зв’язку з цим вона повідомила, що «Батьківщина» підтримує відкрите звернення до прем’єр-міністра України щодо негайного внесення та розгляду цього питання в парламент.

«Утім, фракція підтримає лише незаангажованого кандидата, який буде здатний боротися з олігархами та монополіями, оскільки Антимонопольний комітет може стати або інструментом «даху» для монополій, або ще більш сильною зброєю проти монополій, ніж Генеральна прокуратура проти злочинності», – наголосила Юлія Тимошенко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова