Депутати Рівненської обласної ради вимагають знизити тарифи ЖКГ

З ініціативи фракції ВО «Батьківщина» в Рівненській облраді депутати підтримали звернення до керівництва держави з вимогою переглянути тарифи на житлово-комунальні послуги, а також проіндексувати пенсії й зарплати для працівників бюджетних установ.

Про це повідомляє прес-служба Рівненського обласного партосередку.

Підставою для прийняття звернення став звіт робочої групи парламенту з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів, створеної на вимогу депутатів «Батьківщини». Робоча група встановила, що ініційоване урядом України підвищення цін на природний газ та компослуги для населення є необґрунтованим і непрозорим.

«Ми вимагаємо від президента, прем’єр-міністра й голови Верховної Ради терміново створити Тимчасову слідчу комісію для перевірки обґрунтованості підвищення тарифів ЖКГ, надати їй необхідні повноваження й забезпечити відкритий доступ до всіх документів, щоб виявити докази корупції», – заявила депутат Рівненської облради «батьківщинівка» Галина Кульчицька.

За її словами, весь газ українського видобутку, включаючи залишки в газових сховищах, необхідно в повному обсязі спрямувати на потреби населення, переглянути нормативи теплової енергії до економічно обґрунтованих, а також провести негайну індексацію пенсій та заробітної плати вчителів, лікарів, службовців.

У зверненні до керівництва країни також передбачається створення депутатської комісії Рівненської обласної ради й робочих груп у місцевих радах, щоб детально проаналізувати встановлені тарифи, зокрема провести дослідження за типами будинків на предмет споживання ними тепла на 1 кв. метр за попередній зимовий період.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова