«Нафтогаз» – це корупційний осередок, який потрібно ліквідувати, – Юлія Тимошенко

НАК «Нафтогаз України» потрібно ліквідувати як надбудову і величезний корупційний осередок в країні.

 

Про це заявила Юлія Тимошенко в ефірі програми «Шустер LIVE» на телеканалі «112 Україна».

«Більшу частину українського газу видобуває компанія «Укргазвидобування», і вона НАК «Нафтогазу» цей газ продає», – сказала вона.

Тимошенко також повідомила, що собівартість видобутку газу в Україні становить $ 23,5.

За її словами, ця сума є бухгалтерської цифрою, взятою з контракту між НАК «Нафтогаз України» і «Укргазвидобування» за видобуте паливо.

«Якщо мені на тиждень дадуть трошки подивитися на бухгалтерські документи «Укргазвидобування», я вам покажу, що ціна насправді ще нижча, ніж $ 23,5. Тому що там все життя – «відкати». Там все життя є завищені ціни, тому що на цьому живе весь корумпований політикум», – заявила народний депутат.

Вона також переконана, що НАК «Нафтогаз України» є непотрібною надбудовою, якої треба позбутися.

«НАК «Нафтогаз України» – це надбудова. «Укргазвидобування» видобуває газ, «Укртрансгаз» транспортує газ. А справжня реформа полягає в тому, щоб залишити ці дві реальні структури. А надбудова – НАК «Нафтогаз, яка покликана для того, щоб концентрувати всі гроші і потім творити там мегакорупцію – мусить бути ліквідована», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко також виступила за якнайшвидше створення слідчої комісії в парламенті, яка проаналізує підвищення тарифів на комунальні послуги, та висловила готовність її очолити.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова