На Кіровоградщині депутати від «Батьківщини» викрили факт фальшування районного бюджету

Депутати-«батьківщинівці» Голованіської райради Кіровоградської області подали колективну заяву в правоохоронні органи за фактом фальшування районного бюджету.

Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації, «батьківщинівці» знайшли в затвердженому кошторисі Голованіського району «зайві» 18 млн гривень.

Із тексту заяви випливає, що 25 грудня 2015 року райрада ухвалила бюджет на нинішній рік. Доповідач озвучив загальну суму доходів – 109 мільйонів 700 тисяч 305 гривень. Ця цифра фігурувала й у проекті рішення, який роздали депутатам у сесійній залі, її також підтвердила своїм рішенням постійна комісія з питань бюджету та офіційно оприлюднили на сайті районної ради. Пізніше стало відомо, що дохід, а відповідно й видатки бюджету раптом збільшилися на 18 млн гривень.

«Є підозра, що посадові особи районної ради й державної райадміністрації підробили рішення, яким прийнято основний фінансовий документ району», – наголосив голова фракції «Батьківщина» в Голованіській райраді Олексій Чушкін.

За його словами, правоохоронці внесли відомості про вказаний факт до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за частиною другою статті 366 Кримінального кодексу України ( «Службове підроблення»). Нині розслідування перебуває на завершальній стадії.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова