На Волині «батьківщинівці» підтримують народні традиції

Активісти Ківерцівського районного партосередку ВО «Батьківщина», що на Волині, організували у селі Журавичі родинний фестиваль «Від серця до серця».

Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації, волинські партійці прагнуть донести до громади народні традиції, що ґрунтуються на щирості, повазі та взаємовиручці.

У такий спосіб організатори заходу мали за мету вшанувати родини, де з покоління в покоління батьки передають нащадкам мудрість та духовні цінності українського народу.

Родинний фестиваль зібрав жителів трьох навколишніх сіл. Своїм досвідом, думками та планами ділилися родини Тетяни Мельничук, Катерини Чахрайчук, Тетяни Бабчук, Надії Максимчук. Святковий настрій створили духовий оркестр, аматорські фольклорні колективи, юні танцюристи, співаки Будинку культури. Місцевий художник Василь Фурса влаштував виставку своїх картин.

«Родинний фестиваль для селян – це не лише можливість поспілкуватися між собою, отримати задоволення від народної творчості, що живе в серці кожного українця, а це і шанс згуртувати громаду навколо корисної справи. Тому організатори фестивалю влаштували ярмарок, на якому продавали смаколики домашнього приготування, узвар та провели благодійну акцію «Діти повинні жити у світі краси і творчості», – розповіла очільниця Ківерцівського районного партосередку Тамара Чигрин.

За словами «батьківщинівки», майже 6,5 тисячі гривень, зібраних під час дійства, підуть на ремонт приміщення дитячого садка «Сонечко».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова