На Львівщині райради вимагають від керівництва країни знизити тарифи

11 червня з ініціативи голови Буського партосередку ВО «Батьківщина» Михайла Гаєвського районна рада одноголосно ухвалила звернення до уряду та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про необхідність зниження тарифів на електроенергію та газ.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Депутати вимагають від Кабміну та Нацкомісії переглянути тарифи, оскільки рішення про їх збільшення було ухвалене без ретельного соціально-економічного аналізу та без врахування реальних доходів населення, рівня безробіття в країні.

«Прийняттю такого рішення також має передувати ліквідація корупційних схем, які досі діють в енергетичній галузі, та активне впровадження програм з енергозбереження, зростання платоспроможності населення», – наголосив Михайло Гаєвський.

У зверненні депутати Буської райради вимагають на законодавчому рівні закріпити постачання за фіксованими державними цінами всього природного газу вітчизняного видобутку виключно для потреб населення та житлово-комунальних підприємств. Окрім того, вони вважають за необхідне негайно ухвалити закони «Про газ власного видобутку» та «Про енергетичний баланс України».

Нагадаємо, 4 червня Дрогобицька районна рада також одноголосно ухвалила звернення до президента України, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради з вимогою знизити для населення тарифи на газ і послуги ЖКГ.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова