Валерій Дубіль розповів про подробиці візиту в СІЗО до Надії Савченко

Голова партійців Чернігівщини, народний депутат з фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль повернувся з Ростовської області, де перебував разом з мамою Надії Савченко Марією Іванівною, щоб особисто привітати українську льотчицю з днем народження.

Про це інформує прес-служба Чернігівської обласної партійної організації.

За словами Валерія Дубіля, Марію Савченко так і не пустили до доньки і цей удар по материнському серцю вона перенесла по-справжньому мужньо.

«Мама була впевнена, що вони зустрінуться. Але коли ми туди не потрапили, я і побачив оту мужність, той патріотизм у мами, який навіть тим, хто її не пустив, не зламати. Мамі 79 років, і я бачив як вона мужньо трималася», – розповів очільник Чернігівської «Батьківщини».

Валерій Дубіль повідомив, що Марія Іванівна завчасно написала листа Надії й у другій половині дня, коли стало зрозуміло, що тюремники не дозволять побачення, передала його через консулів.

«Це був лист-привітання, щоб Надія трималася, щоб вона розуміла, що її підтримує мама, сестра, підтримує фракція «Батьківщина» й усі колеги», – додав він.

Народний депутат висловив сподівання, що українську льотчицю невдовзі звільнять. На користь цього свідчить той факт, що після винесення вироку Надію досі утримують у СІЗО.

Валерій Дубіль зазначив, що в день народження до Надії Савченко пустили тільки адвокатів, які більшість часу обговорювали з нею можливості повернення додому.

Нагадаємо, у день народження Надії Савченко, 11 травня, Чернігівська «Батьківщина» провела мітинг та запустила в небо 35 повітряних кульок, адже саме стільки років виповнилося наймужнішій бранці Кремля.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова